Сделката за F-16 вече е факт

четвъртък, 1 август 2019

Приносът на Атлантическия съвет за придобиването на F-16


Това е стратегически правилното решение за България, което беше отстоявано последователно от Атлантическия съвет на България.
Само през първите седем месеца на 2019 г. нашата организация в поне десет свои позиции и публикации взе отношение по въпроса за придобиването на F-16. Приложен е по-долу списък с по-важните публикации на организацията по темата.
На нашата Фейсбук-страница публикациите по въпроса за избора на новия боен самолет, придружени с коментари, през последната година са стотици.
Десетки са интервютата за медии и аналитичните материали на членове на Атлантическия съвет на България, посветени на избора на F-16.

Ние бяхме и първата гражданска организация, която, на базата на анализ на открити източници, през есента на 2018 г. публично повдигна въпроса за това дали в офертата за Грипен и в тази за F-16 е включено и въоръжението.
Усилията ни бяха насочени към това темата за избора на самолетите да бъде в центъра на обществения дебат и българското общество да бъде максимално пълно и обективно информирано. Така ние изпълняваме мисията си на граждански гарант на евроатлантическия избор.

Това е успех на будното гражданско общество в отстояването на атлантическия избор на България. Това е принос на експертите и гражданите с ярка и последователна позиция за силна България в силен Алианс.
Всички наши позиции досега сме изпращали до държавните институции, до посолствата на съюзниците ни в НАТО и ЕС и до българските медии.
Каузата за F-16 беше успешна. Това е един конкретен пример за отстоявана на национално ниво цел, за която ние като гражданска организация дадохме принос. И усилията ни се увенчаха с успех. Така трябва да бъде и занапред.
Този успех ние дължим не само на нашите членове, но и на всички вас, които редовно следите нашата страница и споделяте публикациите ни.
Вие сте вече над 5000!
Вашата активност на страницата ни е най-видимото доказателство за подкрепата и доверието към нашата работа!

Благодарим ви!

Пресцентър на Атлантическия съвет на България

Категории: