ЛЕДЕН ВЯТЪР НАХЛУВА ОТ СЕВЕРОИЗТОК

четвъртък, 1 март 2018

 

Предпролетно, непразнично писмо до незнаещия и немислещ българин
от
Капитан I ранг о. з.
Васил Данов *

Почитаеми сънароднико,

Дали си разбрал, че от няколко дни срещу теб започна поредната агресия?

Че Русия обяви религиозна война на православната църква в съседна Македония заради „страшния” ѝ „грях” да поиска Българската православна църква да стане нейна майка-настойница?

Че през последните 18 и през предишните 278 години си обект на целенасочена, несекваща, стратегическа, политическа, икономическа, идеологическа, културна и духовна, периодично препланирана и богато финансирана агресия?!

Че злодеят-отровител не е отвъд девет планини и морета, а се е настанил в твоята къща, яде и пие на твоята маса, пуска парното ти на максимум, а накрая ти плащаш сметката?!

Толкова ли си залюхан, че след войни, преврати и контрапреврати, атаки с казашки и „диви” дивизии, окупация и реки от българска кръв, след книги, статии, речи, събрания, митинги и кво ли не, не ти стана ясно Кой систематично унищожава най-читавите българи, Кой трови, стреля, умъртвява в лагери, изселва, депортира, анихилира, подкупва, продава, профанира, проституцизира, прави мозъчни клизми или просто дебилизира интелектуалния, стопанския, културния и военния елит на нашата смаляваща се нация?

Изтребили са елита ни, защото са чувствали, че «Ако изтриете само стотина души от историята на Франция, тази история ще престане да съществува» (Луи Пастьор).

ЧувАл ли си откровението на най-жестокия руски император и жандарм на цивилизована Европа Николай I: „Россия – держава не промышленная и не сельскохозяйственная, мы держава военная, и наше предназначение – быть грозой мира!”

Нужен ли ти е превод?

Знаеш ли, че още през 1894 г. Стефан Стамболов ни е завещал: „Ний требва, ако искаме една далекогледна политика на нашето правителство – да намерим път, който между турското робство и руското освобождение, води към свободно бъдеще“. И е платил с живота си за тези думи.

Знаеш ли, че „Газпром нефт” и Московският международен фонд финансираха строителството на църквата „Св. Сава” в Белград? Че въпросният Московски фонд се управлява от Зураб Церетели, известен като личния скулптор на руския президент?

Че същият Церетели преди година се опита да ни пробута в Свищов (чрез русофили и путинофили) свой 8-метров паметник на император Александър II. Поредния паметник на руски император на българска земя.

Че проектът срещна мощна обществена съпротива и засега е отложен?

А знаеш ли, че „Лукойл” финансира техническото опазване на паметника на червената армия-окупаторка в центъра на София?

Че когато руските „бизнесмени” започнат да извиват ръцете на български министри и икономисти, шефът на „Лукойл” сяда до пратениците на „Росатом” и ги консултира за слабите страни на българската позиция? Което ни струваше 1,2 млрд. лв. Засега.

А знаеш ли колко милиарда евро източва „Лукойл” от България, като заобикаля закони, правилници, споразумения?

След няколко дни е 3 март. Нещо като национален празник. Натрапен като нелюбим съпруг на непълнолетно момиче.

Знаеш ли, че в чл. 8, ал. 3 на Санстефанския договор изрично е посочено, че руският окупационен корпус (50 000 души) ще бъде издържан за сметка на „занятата земя“? Сиреч, на окупирана България?

Със съгласието на великите сили почти същият текст се съдържа и в чл. 22 на Берлинския договор. Руското императорско правителство в Санкт Петербург изчислява т. нар. „окупационен дълг на България към Русия“ на базата на следните показатели: колко струва на правителството издръжката във военно време на един войник и един кон; какво е заплащането на офицерите и чиновниците във военното ведомство по това време; какви са всекидневните разходи за лечението на ранените руски войници в болниците; какви са разноските за транспорт в течение на 9 месеца; и каква е издръжката на руските учреждения в България.

Че личната заплата на руския императорски комисар е 600 000 златни лева? С един лев повече от цивилната листа на българския княз?

Че общата сума възлиза на „21 236 500 рубли и 87 копейки за издържанието на 50 000 души в България и в Румелия“? Стойността на 32 тона злато в днешни пари.

Чел ли си какво пише руският дипломат Татишчев? “… Всичко, което Русия направи за България, трябва да бъде развалено. Целта на нашите усилия трябва да бъде не „целокупна” България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да поиска да остави за себе си.

Знаеш ли, че Русия насъсква Румъния срещу България през Междусъюзническата война да ни удари в гръб и да ни вземе Южна Добруджа? Че руският император лично награждава командира на първия румънски полк, форсирал р. Дунав при Свищов?

Чел ли си, че руски вицепремиери като Дмитрий Рогозин се срещат със сръбски политически водачи и кроят нови граници на Балканите?

Че Велика Сърбия на Шешел трябва да включва Косово, Войводина, Босна и Херцоговина, Македония, Черна гора и част от Хърватия?

Че руски доброволци са клали мюсюлманите в Сребреница? Че сред тях се е подвизавал небезизвестният Игор Гиркин-Стрелков, бъдещ главорез в Източна Украйна?

Че в знак на благодарност „четници” от батальон „Йован Шевич“ и други сръбски наемници все още избиват украински граждани в Донбас?

Че с организацията на подобни „миротворчески” походи се занимава не кой да е, а заместник-председателят на Сръбската радикална партия на съдения за международни престъпления Войслав Шешел?

Кому е нужно да ни гостува лили-Путин? Това дребно бездарно човече, неуспяло дори да стане полковник в КГБ? „Путин – это наше все!”, казват неговите привърженици и са готови да гинат. Както за Ленин, за Сталин, за Хрушчов, за Брежнев.

Дали си разбрал, че шефът на македонската служба за сигурност и контраразузнаване Владимир Атанасовски официално заяви, че през последните девет години страната му се намирапод въздействие на мощна и разрушителна пропагандна и разузнавателна дейност, осъществявана чрез посолството на Руската федерация”?

Че в операциите срещу суверенна Македония участват четирима служители на ГРУ от София? Да не би да са в руското посолство, където „служат на Отечеството” си точно четирима офицери в качеството си на военни, военновъздушни и военноморски аташета? Засега българските служби мълчат.

Срещу македонската държава усърдно работят кореспондентите на държавната информационна агенция ТАСС и представителите на „Россотрудничество“ — агенцията за международна хуманитарна помощ, използвана най-често за шпионаж и диверсии, в момента разследвана от ФБР.

Странно нещо: в Македония, както и в България, през последните години никнат като гъби всякакви „неправителствени” сдружения и съюзи за македонско-руска дружба. В момента са повече от 30. И те спонсорират строителството на православни храмове. И те се „борят за мир” с идеята да бъде създадена „полоса от неутрални държави на Балканите: Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония и Сърбия”. Под егидата на „неутралния” Кремъл.

Знаеш ли, че и на нас ни кроят шапка? „Да запазим стабилността на днешна България за Русия няма никакъв смисъл. В днешния си вид тя ще ни бъде само враг. Да унищожим България засега е невъзможно. Но трябва да я отмъкнем от ръцете на Запада. Трябва да върнем България в лагера на съюзниците. Но при едно условие: тя да излезе от ЕС и да се лиши напълно от самостоятелност, иначе отново ще предаде Русия“.

„На Русия е абсолютно безразлична по-нататъшната съдба на основните нации, много от които са изкуствени и съзнателно враждебни на руския проект.„, пише руският геополитик Сергей Баранов в статията си „Връщането на Русия на Балканите през Новорусия и Молдавия“.

„Имаме сведения за опити за намеса на Русия във вътрешните работи на държавите от Балканите. Всяка външна намеса е неприемлива”, заяви преди дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

У нас русофилстващите сдружения са в пъти повече, отколкото в Македония. Сигурно защото „дружбата” ни е по-силна. Понеже е споена с повече кръв. Затова цивилните (засега) войски от петата колона на Кремъл стават все по-нагли.

Всеки, който не се е поддал на тази пропаганда, се заклеймява като “русофоб“, сиреч потенциален “враг на народа“, “небългарин“ и разбира се “продажник“, продал се на “злите сили“ на Запада. На Сорос. Ти скоро да си получавал пари от Сорос? И аз не съм. Не ме зачита този човек…

Чрез русофилите, голяма част от които минават на хранилка и финансиране, се отслабват силите и най-важното – разбива се единението на българите, чиито земи периодично или се обезбългаряват чрез провокирани преселения на предприемчиви и трудолюбиви семейства и чрез заселване на небългари в тях, или се разпродават периодично и подаряват на съседите: Сърбия, Гърция, Румъния, Османска Турция. Русия пази за себе си “широката полоса по дължината на Черно море“, обявена още от 1890 г. за нейна зона на интереси”, пише историкът Янко Гочев.

Затова 85 % от митрополитите в Светия синод са агенти на ДС.

Затова близо 90 % от професорите и доцентите в Софийския университет са имали вземане-даване с въпросната ДС.

Затова след толкова години „политика за диверсификация” оставаме под почти 100 % руски газов монопол. Тоталният енергиен монопол на Русия върху България е равносилен на нов политически контрол от Москва над страната ни. Този монопол превръща европейското ни членство във формалност и фикция, защото не оставя финансови и институционални ресурси в ръцете на българското общество и държава, за да се реформират по европейски образец.

Затова Русия е поставила като условие за посещение на президента Путин да подпишем споразумение, което щяло „да регулира” оръжейните ни лицензи, като постави под руски контрол оръжейната ни промишленост.
Предлагат ни да се самообесим с тяхно въже.

Затова Министерството на тревоопазването развърта около 4 милиарда лева годишно, а хиляди българи умират поради лекарски грешки, закъснели линейки, нападнати и бити от изроди лекари, обща неразбория, алчност, ориенталски мързел и типична българска простотия.

“Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благосъстояние, а не просто отсъствие на болест или недъг”, се казва в становище на Световната здравна организация. Скоро да си изпитвал „пълно физическо, психическо и социално благосъстояние”, мой болни сънароднико?

Знаеш ли, че все още сме „намбър уан” в Европа по инсулти, инфаркти и демографски срив?

Че по усещане за нещастие сме в световната десетка?

Ние, работливите и силни българи, за десетина години след Освобождението издърпали страната си на първо място на Балканите и в челните класации на модерна Европа?!

Какво стана? Кой ни прокълна и пречупи гръбнака ни?

Как Кой? Пак Той. Същият. Който прати 3 (три) милиарда долара на местната агентура да започне терористична война срещу собствената си държава. Да взриви Божия храм „Свети Крал” и да убие повече генерали, отколкото са загинали по бойните полета през трите предишни войни (една световна и две балкански).

Чете ли списъка на т. нар. „Комитет за мир“? Е, и? Мирът е хубаво нещо. След Всеобщия мир на Имануел Кант никой не е формулирал по-всеобхватна и обединяваща философска и политическа идея в най-новата история на Европа.

Ама Кой ми предлага всеобщ мир срещу „военни блокове” (сиреч НАТО)? Същите дейци, които плащаха на дядо ми по 50 (петдесет) „стинки” за 14-часов трудоден в ТКЗС. Които два пъти ни заложиха като шестнайсета съветска република. Които ни доведоха до три фалита. Чиито бащи изтребиха чрез „народен” и без съд десетки хиляди честни българи.

Парадоксално, но факт: България може без Русия.

Но РУСИЯ НЕ МОЖЕ БЕЗ БЪЛГАРИЯ. Нищо, че има 17 милиона кв. км.

Русия не може да съществува без нашите 111 000 кв. км. Малка територия, но на ключово геополитическо място: до Босфора, Дарданелите и топлите морета. За които лампти Русия. Затова постоянно ни тормози. Нас, а не новозеландци или гвинейци.

Мисли, инж. Ганев. Нямаш време. Изпаднал си в исторически цайтнот и скоро ще загубиш шахматната партия заради просрочен регламент.

Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията”, казва онзи вмирисан на уиски дебелак Уинстън Чърчил. Но е прав.

Пак ли искаш да мизеруваш, брато?

Този Маркс (Карл) не е бил глупав човек. Виж какви пророчески думи е написал:

„… Ако славянското население на днешна България достигне някога господство в страната, тогава няма съмнение, че същите потребности, както и в Сърбия, ще предизвикат и в неговата среда антируска прогресивна партия, която НЕИЗБЕЖНО се заражда всеки път, когато някоя част от Турция стане наполовина независима”.

      


   * Капитан I ранг о. з. Васил Данов е журналист, публицист, военен експерт, офицер от резерва,  координатор на Медийния съвет към Атлантическия съвет на България

 

Категории: