За достойно представяне на евроатлантическа България в Европейския парламент

понеделник, 27 май 2019

 

Атлантическият съвет на България приветства избраните български представители в Европейския парламент на проведените на 26 май т.г. избори. Ние очакваме те да отстояват политиките, за които гласува европейска и евроатлантическа България.

 

Победата на изборите на партиите, които ясно заявиха своите позиции за по-единен и проспериращ, по-силен и в отбранителната сфера Европейски съюз, е доказателство за утвърждаването на европейските и евроатлантическите демократични ценности в България.

АСБ констатира, че у нас на тези избори катастрофална загуба претърпяха онези партии и политици, които от години атакуват европейската и евроатлантическата ориентация на страната, и които в кампанията си открито провокираха гражданите с твърдения заети от арсенала на хибридната война, която Руската федерация води срещу България и ЕС. Поражението на тези партии и политици е доказателство за демократичната зрялост на българското общество и за безсперспективността на всяка антиевропейска и антинатовска политика.

АСБ  със задоволство съобщава, че сред избраните български евродепутати има и наш член-основател, както и други политици, чиито възгледи съвпадат с наши програмни идеи и позиции по външнополитически и вътрешнополитически въпроси. Това е доказателство, че единствената правилна и разумна политика за България – евроатлантическата, ще има свои гласове в Европейския парламент.

На добър час на новите български представители в Европейския парламент!

 

Пресцентър на Атлантическия съвет на България

 

 

Категории: